.et-fb-button-group.et-fb-button-group--save-changes .et-fb-button--quick-actions, .et-fb-button-group.et-fb-button-group--save-changes .et-fb-button--help { display: none !important; }

2022. szeptember 21-én a XI. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyen a közlekedési rendőrök Tatán, több gyakorlati versenyszámban mérték össze tudásukat.

Az ünnepélyes megnyitón Farkas Gábor r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte elsőként a versenyzőket és a meghívott vendégeket, majd ezt követően Michl József, Tata város polgármestere üdvözölte őket. Az országos közlekedésrendészeti versenyt Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos nyitotta meg.

Az ünnepi köszöntő beszédek után a versenyzésben részt vevő rendőrök a Május 1 úton felállított vezetéstechnikai pályára mentek, ahol a motoros és autós járőröknek a gyakorlati tudásuk mellett, szituációs feladatokat is el kellett látniuk.

Ezen útszakasz a verseny ideje alatt kordonokkal le volt zárva, ezért a közlekedés rendjében bekövetkezett változások miatt a rendőrök mellett a  Bokodi, Kömlődi és a Tatai Polgárőr Egyesület tagjai illetve a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kiképzési és Tanfolyamszervezési Főosztály kérésére a Motorvéd Polgárőr Egyesület motoros polgárőrei is részt vettek a rendezvény biztosításában.

Rezes Róbert a Tata, Tatabányai járás koordinátora, a Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület elnöke is eredményesen teljesítette a gépjárművek számára kialakított vezetéstechnikai pályán lévő feladatokat, ezért a megyei rendőrkapitányság elismerő oklevélben részesítette.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által 2020-as évben indult Biztonságos Közlekedés Akadémiája elnevezésű program keretin belül a versennyel egyidejűleg diákokat láttak vendégül, akiket a délelőtt folyamán változatos, balesetmegelőzési témájú programokban vehettek részt.

A rendezvény ideje alatt a polgárőröknek a gépjárművek elől elzárt útszakaszok biztosítása mellett kiemelten figyelniük kellett a közlekedés rendjében bekövetkezett változásokra és a nagy számú gyalogos forgalomra.

A verseny záró szakaszaként a forgalom korlátozását megszűntették és a közlekedési lámpák helyett, a  karos forgalomirányító rendőrök irányították a közlekedőket.

A verseny a díjak átadásával és a résztvevő motoros és gépkocsis járőrök felvonulásával, balesetmentesen ért véget.

A fényképeket Dienes Andor készítette.

László Gábor

sajtóreferens