A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség ünnepélyes keretek között 16 darab Neuzer típusú kerékpárt adott át a megyei polgárőr egyesületek részére a járőrszolgálat támogatása, a közbiztonság és a közrend fenntartása, az állampolgárok biztonságérzetének és bűnözés elleni fellépés, a közlekedésbiztonság, illetve a vagyonvédelem hatékonyságának javítása érdekében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a polgárőr kerékpárok beszerzését 1.800.000 forinttal, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség plusz 1.000.000 forinttal támogatta.

Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elsőként köszöntötte Farkas Gábor rendőr dandártábornok urat, majd a meghívott polgárőr egyesületek elnökeit. Tájékoztatást nyújtott arról, hogy a megyei elnöki tisztségének öt éves ciklusa alatt, minden egyesületnek két kerékpárt sikerült biztosítania és a rendőrség segítségének köszönhetően nyolc darab személygépkocsival, hat darab segédmotoros kerékpárral, illetve számos EDR rádióval bővülhettek az egyesületek eszköztárai. A beszerzések sikerességét nagy és hosszú munka előzi meg, de az átadás során érzett öröm és büszkeség legfőbb oka, hogy a polgárőri tevékenység hatékonyságát és biztonságát a megyei szövetség folyamatosan biztosítani tudja.

Farkas Gábor rendőrfőkapitány úr örömét fejezte ki, hogy a rendőrség a kerékpár beszerzés költségének nagy részét vállalni tudta. Felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy a kerékpáros szolgálatnak számtalan előnye van, mert egyrész sokkal emberibb, tehát közvetlenebb kapcsolat teremtést biztosít a lakóssággal, másrészt egyre több helyen épülnek kerékpárutak és pihenő helyek, melyeken a járőrszolgálat ugyan olyan kiemelt fontosságúvá vált, mint a települések kül- és belterületein.

A bicikli kapcsán külön megemlítette a Komárom-Esztergom megyét érintő Tour de Hongrie kerékpár versenyt, mely során megköszönte a biztosításában részt vevő polgárőrök aktív és sikeres részvételét, és egyúttal a pandémia idején nyújtott segítséget, amivel támogatták a rendőrség megnövekedett feladat ellátását.

Ezt követően a kerékpárokat átvette a Szomori Polgárőr Egyesület, a Táti Polgárőr Vagyonvédelmi Egyesület, a Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Bajót Községi Polgárőrségi Egyesület, a Dorogi Polgárőr Egyesület, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Bársonyosi Polgárőr Egyesület és a Bábolnai Polgárőr és Környezetvédő Egyesület.

Az ünnepélyes átadást követően egy vacsorával köszönte meg a megyei szövetség az elnök urak részvételét.

A rendőrség és a polgárőr szövetség nevében jó egészséget kívánunk a kerékpárok használatához.

László Gábor

KEMPSZ sajtóreferens