2022. július 2-án szombati napon Súr községében motoros felvonulással egybe kötött evangelizációt és családi napot tartottak.

A motoros felvonulás három megyét is érintett, ezért előzetesen fel kellett venni a biztosításban érintett polgárőröknek a kapcsolatot a Győri,- Veszprémi,- és a Kisbéri Rendőrkapitánysággal az útvonal biztosítása érdekében.

A rendezvényre körülbelül száz motorkerékpáros érkezett. A felvonulás délelőtt 11:00 órakor kezdődött melyet a Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület és a Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület kísért és egyben az érinett településeken biztosították az útvonalat a felvonulók részére.

Paksi József a Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület elnöke vezette a felvonulókat, míg a zárást a Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesülettől Polgár Piroska látta el.

A felvezetés és a zárás a polgárőröknek kiemelt szervezettséget igényelt, hiszen nem csak a felvonuló motorosok biztonságos közlekedését kellett koordinálniuk, hanem ezen útszakaszon közlekedőkre is figyelniük kellett a motoros menetoszlop és az utazó forgalom között kialakult sebességkülönbség miatt.

Számos bekötőutat, illetve olyan kereszteződéseket kellett figyelembe venniük, melyeket balra nagy ívben történő kanyarodással hagytak el, ezért a megnövekedett forgalom miatt mindkét irányból szükséges volt az útvonal zárása addig, amíg a menetoszlop biztonságosan el nem haladt.

A polgárőrök összehangolt munkájának köszönhetően a 70 km-es útvonal biztosítása sikeresen és balesetmentesen végződött.

László Gábor

sajtóreferens