.et-fb-button-group.et-fb-button-group--save-changes .et-fb-button--quick-actions, .et-fb-button-group.et-fb-button-group--save-changes .et-fb-button--help { display: none !important; }

Pilismarótra, Tokodaltáróra, Dadra és Naszályra kerülnek a most átadott kétkerekűek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) 1,7 millió forint támogatást nyújtott a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség számára. A támogatásnak köszönhetően a megyei polgárőr szövetségtől az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület pilismaróti részlege, a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület, illetve a Dadi Polgárőr Egyesület 1-1 motorkerékpárt kapott, ezen felül a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesületnek egy elektromos kerékpárt vásároltak.

Az ORFK-OBB célja a járőr szolgálatnak a támogatása, a közbiztonság és a közrend fenntartása, megszilárdítása, így különösen az állampolgárok biztonságérzetének javítása. Továbbá a bűnözés elleni fellépés, a közlekedésbiztonság, illetve a vagyonvédelem hatékonyságának javítása.

Az átadó ünnepségen Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy az ORFK-OBB az elmúlt években rendszeresen támogatta kerékpárok és segédmotor-kerékpárok beszerzésével a polgárőrök tevékenységét. Kiemelte, hogy 2020-ban 27 darab sima és 10 darab elektromos kerékpárt, míg 2021-ben 8-8 darab sima és elektromos kerékpárt vásároltak. Idén pedig a támogatási összegből 3 darab robogót és 1 darab elektromos kerékpárt szereztek be. „Nekünk ez a támogatás nagyon nagy segítséget jelent, továbbá az elektromos és motorkerékpároknak sokkal olcsóbb az üzemeltetése, illetve a kollégák hatékonyabban oda tudnak érni a nehezebben megközelíthető helyekre is” – tette hozzá az elnök.

Farkas Gábor, rendőr dandártábornok, Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy nagy örömmel jött az átadó ünnepségre, hiszen a kétkerekűekkel a polgárőrség mobilitását segítik elő. „A klímaváltozás miatt úgy gondolom, hogy az ilyen eszközöknek a használata kitolódik. Korábban azt mondhattuk, hogy a nyári időszakra korlátozták ezeket az eszközöket, azonban most már áprilistól októberig használhatjuk, annak érdekében, hogy a polgárőrök az adott helyszínre gyorsabban és kisebb költséggel jussanak el” – tette hozzá.

„Én mindig azt szoktam mondani, amikor ilyen átadón vagyunk, ahol a polgárőrséget, vagy a rendőrséget ünnepeljük, hogy amikor megkérdezik az embereket, hogy számukra mi az a legfontosabb dolog az életünkben, a családon kívül, akkor mindig azt mondják, hogy a közbiztonság és a közrend, mert ha jó a közbiztonság egy településen, akkor ott mindenki jól érzi magát.” – mondta Steindl Balázs, Esztergom alpolgármestere az ünnepségen, majd hozzátette, hogy ezek az eszközök mind a polgárőrség munkáját segítik. Végül kiemelte, hogy az esztergomi rendőrség és a polgárőrség között kiváló a kapcsolat, amit láthatunk nap, mint nap.

Forrás: Lehoczki Dávid

Dorogi-medence Regionális Hírportál