A Közgyűlést a Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke Kun Csaba nyitotta meg, majd Bokros Gábor a vármegyei szövetség gazdasági alelnöke megtartotta a 2023. évi pénzügyi beszámolót. Kun Csaba a 2023. évi szakmai beszámoló és 2024. évi munkaterv megtartásával folytatta a közgyűlést. A beszámolókat a  Közgyűlés egyhangú szavazattal elfogadta.

A Közgyűlés végén jutalmak átadása következett, melyen több Polgárőr tag elismerésben  részesült. A kitüntetéseket az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke képviseletében Kardos Pál, általános, oktatási és önkormányzati elnökhelyettes és a Budapest Polgárőr Szövetség elnöke valamit Kun Csaba adták át.

„Polgárőr Érdemkereszt” bronz fokozatában részesült Katona Ottó Polgárőr Vagyonvédelmi Egyesület elnöke, valamint Dworák László a Polgárőrség Nagysáp elnöke. 

 „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatában részesült Bognár Lajos a Kömlőd Községi Polgárőr Egyesület tagja.

Ezt követően Komárom Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán nyert 1 200 000 forintos támogatásból vásárolt eszközöket adott át. A laptopokat és laptoptáskákat a vármegye elnökségi tagjai, koordinátorai és a KEMPSZ karitatív csoport vezetője kapták.