Jócsik Péter rendőr százados úr köszöntette a fórumon részt polgárőröket, majd arról nyújtott tájékoztatást, hogy a Kisbéri járásban lévő polgárőr egyesületek és a Kisbéri Rendőrkapitányság 2021. I. félévében 45 alkalommal láttak el közös közterületi szolgálatot, melyben 145 polgárőr 288 órába 187 rendőr 160 órabán vett részt, ami havi szintre lebontva 8-9 alkalom, mely nagyra becsülendő.

Külön felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy a polgárőrök a szolgálat megkezdése előtt mindenképp értesítsék a Kisbéri Rendőrkapitányság szolgálatparancsnokát annak érdekében, ha netán rendkívüli esemény történne azonnal értesíthessék egymást. Jövőbeli célként a közös együttműködés minőségének és mennyiségének növelését határozta meg.

Vaczula Zoltán és Tóth Gábor rendőr alezredes úr megköszönték a polgárőrség hatékony együttműködését és segítségét a Tour de Hongrie nemzetközi bicikliverseny biztosítása és a korona vírus általi feladatok ellátása során végzett lelkiismeretes munkájuk miatt. Külön kiemelték, hogy a rendezvényeket a polgárőrség nélkül nehezen lehetne biztosítani.

Véleményük szerint a bűncselekmények tekintetében is visszaszorító ereje van polgárőri jelenlétnek mely a rendőrség munkáját segítve a lakósság biztonságérzetét növeli.

A Kisbéri Rendőrkapitányság a jövőbeni rendezvények, nemzeti ünnepek, adventi és a karácsonyi időszak biztosítását egyeztette polgárőr egyesület vezetőivel, végezetül arra kérték őket, hogy a jövőben az együttműködés továbbra is olyan magas szinten történtjen, mint az elmúlt időszakban.

László Gábor

KEMPSZ sajtós