Az Országos Polgárőr Szövetség felhívást küldött ki az országban lévő összes aktív polgárőr egyesület vezetői számára, hogy karácsonyi támogatásként jutalomban kíván részesíteni  megyénként egy nagycsaládos polgárőrt, aki aktívan részt vesz a polgárőri szolgálatokban és legalább három kiskorú gyermeket nevel.

Császár Község Polgárőr Egyesülete 1997-ben alakult, melynek 2016 óta Beck Attila az elnöke. 

Beck Attila az Országos Polgárőr Szövetség felhívására Dibusz Csaba polgárőrt tartotta a legalkalmasabbnak a lelkiismeretes és megbízható munkája miatt. 

Dibusz Csaba jelenleg Tatabányán él családjával, de a településhez való kötődése miatt, mint volt császári lakós, csatlakozott a Császár Község Polgárőr Egyesülethez, melynek két és fél éve kiemelkedő és meghatározó tagja.  

Jelenleg három műszakos munkarendben targoncásként dolgozik, és szabadidejében Tatabányáról elutazik Császárra azért, hogy polgárőri tevékenységet láthasson el. Megbízható munkáját tükrözi, hogy több esetben látott már el közös szolgálatot a Tatabányai Rendőrkapitánysággal is.  

Beck Attila az egyesület elnöke kiemelte, hogy mindazok ellenére, hogy Csaba nem életvitel szerűen él a településen, ezért 30 km-t kell utaznia, de még is a rendezvényeken részt vesz, ha kell, biztosítja a helyszínt, forgalmat irányít, illetve mindent megtesz a közrend és a közbiztonság javítása érdekében. Többször megtörtént az is, hogy szabadságot vett ki azért, hogy egy adott rendezvényen polgárőri szolgálatot láthasson el.

Csaba a munkája és a polgárőri tevékenysége mellett 5 gyermeket nevel párjával. Három lányt és két fiút, ezért Beck Attila mindent megtett annak érdekében, hogy az Országos Polgárőr Szövetség karácsonyi támogatását Komárom-Esztergom megyében ő kaphassa meg. 

Ünnepélyes keretek között Dibusz Csabát és családját a Császár Község Önkormányzatának épületében fogadták, melyen részt vett és köszöntötte Beke Gyöngyi Polgármester Asszony, Kun Csaba Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Kardos Pál a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke és az Országos Polgárőr Szövetség általános és oktatási elnökhelyettese, valamint Beck Attila a Császár Község Polgárőr Egyesület elnöke. 

Kardos Pál Úr köszöntő beszéde után átadta a gyermekeknek a karácsonyi ajándékokat, illetve Dibusz Csabának az Országos Polgárőr Szövetség elnökének, dr. Túrós Andrásnak az elismerő oklevelét. 
Beke Gyöngyi Polgármester Asszony, Kun Csaba és Beck Attila elnök urak elismerésüket kifejezve kívántak Csabának további sok sikert és családjának kellemes, békés ünnepeket.