2023. június 20-án 11 órakor a regisztrációt és az elhelyezést követően, Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ünnepi szavakkal nyitotta meg az ötödik Ifjúsági Polgárőr Tábort.

Meleg hangon üdvözölte Romanek Etelkát, a Komárom-Esztergom Vármegye Közgyűlés elnök helyettesét, dr Túrós Andrást, az Országos Polgárőr Szövetség elnökét, Milus Gábor rendőr ezredest, a vármegyei rendőr-főkapitányság helyettes vezetőjét, dr Bognár Ferencet a Magyar Vöröskereszt Vármegyei szervezetének elnökét, Jüllich Balázs hadnagy Katasztrófavédelem megbízott képviselőjét, a vármegyei polgárőr szövetség tisztségviselőit,a regisztrált fiatalokat, akik 35 -en jelentkeztek a táborba.

A meghívott szervezetek vezetői is üdvözölték a táborozókat és eredményes munkát kívántak a három napos tevékenységükhöz.

Az első napi program ismertetését követően kezdetét vette a program szerinti munka. Ismereteket kaptak a polgárőrség szerepéről, a közrend, közbiztonság védelmében. Elsősegély bemutatón vettek részt, oktatást kaptak a gyakran előforduló balesetek során követendő eljárásról, a közvetlen segítségnyújtásról.

Később szabadfoglalkozással, csoportos beszélgetéssel ismerkedtek a polgárőr tevékenységgel.

Az elkövetkezendő két napon szervezet programjai népszerűsítik, bemutatják a polgárőrség, rendőrség tevékenységét.