.et-fb-button-group.et-fb-button-group--save-changes .et-fb-button--quick-actions, .et-fb-button-group.et-fb-button-group--save-changes .et-fb-button--help { display: none !important; }

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján az M1-es autópálya 89-es kilométerszelvényében egy migránsokat szállító jármű 2022. július 9-én 15 óra 43 perckor az út javítási munkaterületen megpróbált lehajtani az autópályáról, azonban eddig ismeretlen körülmények között szalagkorlátnak, majd fának csapódott. A személygépkocsiban 13 külföldi állampolgár utazott, akik a baleset során személyi sérülést szenvedtek, egy fő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A migránsokat szállító sofőrt a rendőrség nem találta a baleset helyszínén, ezért a felkutatásában a polgárőség segítségét kérték, mivel körülbelül 20 hektáros területet kellett szinte azonnal átnézni.

A Komárom Rendőrkapitányság elsőként Bedecs Jánost a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület elnökét értesítette, aki a riasztást követően azonnal felvette a kapcsolatot több polgárőr egyesület vezetőjével. A helyszínre érkezést követően az eltűnt személy felkutatását a baleset helyszíne melletti területen kezdték meg. A csoport egy része az erdőben, míg a többiek mellékutakon, illetve mezőgazdasági területeken keresték.

Rövid időn belül Bedecs János és Kovács Balázs nagyigmándi polgárőrök egy erdős területen a bokor mögött elbújva találtak rá a keresett személyre.

A polgárőrség hatékony és gyors helytállását bizonyította, hogy a baleset után történő értesítést követő 30 percen belül a rendőrség a kért segítséget szinte azonnal megkapta, melyről az alábbi bejegyzést tette közzé: „A közös munka ismételten eredményes volt, mert a baleset közelében a kutatást végző polgárőrök megtalálták a sofőrt.”

A keresésben részt vett polgárőr egyesületek:

  • Nagyigmándi Polgárőr Egyesület
  • Bábolnai Polgárőr és Környezetvédő Egyesület
  • Ácsi Polgárőr Egyesület
  • Tárkányi Polgárőr Egyesület
  • Neszmélyi Polgárőr Egyesület
  • Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség köszönetét fejezi ki minden egyes polgárőrnek, akik a kutatásban részt vett.

László Gábor

sajtó referens