Az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával 44 darab kerékpárt vásárolt a Neuzer kerékpár Kft től, a polgárőr egyesületek szolgálat ellátásának hatékonysága érdekében. Az új közlekedési eszközök átadó ünnepségére szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilika előtt került sor.

A rendezvényen megjelent Erős Gábor Esztergom alpolgármestere, Debreczeni István rendőr alezredes esztergomi rendőrkapitány, Neuzer András a Neuzer kerékpár kft tulajdonosa, Dr Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Az átadás előtt Neuzer úr bemutatta a szolgálati kerékpárokat és köszönte, hogy a kollégák használják a járműveket, jó véleményt formálnak róluk és büszke arra, hogy stratégiai partnerei lehetnek szervezetünknek. Hangsúlyozta hogy az országos polgárőr szövetség által vásárolt kerékpárokon túl további kettő darab kétkerekűt adományoz két egyesületnek.

Dr. Túrós András elnök úr üdvözölte a polgárőröket a csodálatos helyszínen. Megköszönte a rendőrségnek a felajánlott támogatást, melyet a kétkerekűek beszerzésére sikerült fordítani. Jó egészséget, baleset mentes közlekedést kívánt a használóknak. Felhívta a kollégák figyelmet a közeledő feladatokra és a kiemelt időszakban a szolgálatok ellátásának rendjére, fontosságára.

A megyei egyesületek közül Csép, Kömlőd 1-1 db, a Pannónia vízi polgárőr egyesület kollégái részére 2 db új kerékpár került átadásra.