Együttműködési megállapodást kötött a Tatai és Neszmélyi Polgárőr Egyesület.

2019. augusztus 02-án Neszmélyen a helyi polgárőrség irodájában együttműködési megállapodást írt alá Ősz Zoltán Neszmély Polgárőr Egyesület és Rezes Róbert a Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület vezetője.

Felek együttműködésének célja:

A Felek a bűnözés elleni fellépéssel, a bűnmegelőzéssel, a közbiztonság javításával, a közterületek rendjével, a család-, gyermek- és ifjúságvédelemmel, a baleset megelőzéssel, a vagyonvédelemmel összefüggő közös érdekeiket figyelembe véve együttműködnek.

– Népszerűsítik bűnmegelőzési, baleset-megelőzési és vagyonvédelmi tevékenységet.

– A bűncselekményre utaló vagy más, rendőri beavatkozást igénylő magatartás észlelése esetén jelzést adnak a rendőri intézkedés kezdeményezése érdekében. Az intézkedések során a polgárőrök közvetlen segítséget, támogatást nyújtanak egymásnak.

– A bűnügyileg fertőzött területeken a bűnügyi, közbiztonsági és a közlekedési célú fokozott ellenőrzések során közös szolgálatot szerveznek. Tagjaikat szükség esetén bevonják a rendezvények, a természeti katasztrófák, illetve a balesetek helyszíneinek biztosításába.

– Részt vesznek az iskolai bűnmegelőzési nevelőmunkában, a rendőrség által szervezett bűn- és baleset-megelőzési akciókban.

– Közbiztonsági célú figyel – jelző szolgálatot látnak el Tata és Neszmély településen, a lakókörnyezet közbiztonságának javítása érdekében.

– Népszerűsítik a polgárőrség tevékenységét, ezzel elősegítve a közfeladatainak teljesítését.

A két vezető sok sikert kívánt a további szoros együttműködéshez.