2021.08.08-án immáron 7. alkalommal rajtolt el a Brigetio Országúti Mezőnyverseny, aminek idén Dunaalmás és Neszmély adott otthont.

A versenyzők korosztályuknak megfelelően 2 távon, 81 km-es hosszú távon és 36 km-es rövid távon mérték össze erejüket korcsoportnak megfelelően.

A versenyt megelőzően Ollé Árpád, Dunaalmás Polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd 9 óra 45 perckor rajtolt el a mezőny.

A hosszú táv során 5 kört kellett teljesíteni egy 12 km-es körpályán, majd a 6. körben Neszmélyig, a Hilltop Borhotel & Étterem-ig vezetett az út, ahol egy igazán kemény emelkedő szakasz várta a versenyzőket. 

Rendőrök, motoros útvonalbiztosítók mellett, kiemelt fontosságú szerepük volt a nagy létszámban részt vevő polgárőröknek, akinek az útvonalak, kereszteződések biztosításában végzett szakszerű munkájuknak köszönhetően zavartalanul végződött a bicikli verseny.

A sportrendezvény szervezői külön megköszönték a polgárőrség elkötelezett támogatását és segítségét.

A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség köszönetét fejezi ki minden egyes polgárőr társnak, akik a rendezvény biztosításában részt vettek.

László Gábor

KEMPSZ sajtós