A téli időszakban koronavírus-járvány miatt kialakult fertőzés veszély mellett kiemelt figyelmet célszerű fordítani arra, hogy az idősebb korosztály esetén sokan élnek egyedül és az otthonukban lévő fűtés hiánya egészségügyi problémát, vagy sajnos tragédiát okozhat.

Sokan vannak, akiknek a rokonai távolabb élnek, vagy nem tudják minden nap meglátogatni őket.

A polgárőrség által végzett járőrszolgálat során történő megfigyelés kiterjed az idősek otthonaikra is. Nem minden esetben történik személyes kapcsolatfelvétel, de egy füstölgő kémény, vagy egy ablakon felhúzott redőny már megnyugtató jelei annak, hogy a házban van mozgás azaz „élet”.

Tárkány községében Róth István polgárőr egyesület elnöke észrevette, hogy egy idős úr otthonában nincs mozgás. A bácsi szomszédja aznap jelezte aggodalmát az elnök úrnak, aki azonnal bejelentést tett a 112 segélyhívón, illetve értesítette a Kisbéri Rendőrkapitányságot.

A rendőrség miután kiérkezett megállapította, hogy sajnos a bácsi elhunyt. Hatósági intézkedés ideje alatt a polgárőr egyesület tagjai biztosították a helyszínt, ezzel segítve a hatóság zavartalan munkáját.  

Az időjárás előrejelzés szerint a napokban viharos széllel, hófúvással érkezik a tartós hideg, ezért Róth István elnök úr a járőrszolgálatokat megerősítette annak érdekében, hogy az egyedül élő időseket sűrűbben látogathassák és igény esetén segítséget nyújthassanak, hogy egy esetlegesen előforduló újabb tragédia megelőzhető lehessen.

Kérünk minden polgárőr társat, hogy az elkövetkező időszakban figyeljenek jobban egymásra, illetve a településeiken élő idősebb korosztályra, rászorulókra, egyedül élőkre.