A Magyar Vöröskereszt fennállásnak 140 évfordulója és a Vöröskereszt Világnap alkalmából országos ünnepséget tartottak a Szent Adalbert Központban Esztergomban június 25-én.

Az ünnepi eseményen Dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke és Erős Gábor alpolgármester elnöki díszoklevélben részesítette Kovács Mihályt, Szőke Veronikát, Jakab Ferencet akik az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagjai.

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület nevében Kemecsi László, az egyesület elnöke vette át a díszoklevelet.

Erős Gábor köszöntőbeszédében kiemelte, hogy nem is lehetne méltóbb helye ennek az ünnepségnek, mint Esztergom, ahol 140 évvel ezelőtt a Magyar Vöröskereszt első közgyűlése megtörtént.

Francesco Rocca, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének elnöke tájékoztatást nyújtott arról, hogy a Vöröskereszt immár 140 éve közvetíti az emberiesség üzenetét. A szervezet 192 országban van jelen, csaknem 14 millió önkéntessel és taggal.

Elismerő tiszteletét fejezte ki és egyben megköszönte azt a lenyűgöző munkát, melyben a koronavírus-járvány alatt minden egyes segítő részt vett, és akik a pandémia idején kivételes elkötelezettséget és emberiességet tanúsítottak.

László Gábor

KEMPSZ sajtóreferens