2023. április 22-én szombaton ismét útnak indult Vármegyénk Polgárőr  Szövetségének Karitatív Csoportja. 

A Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség Karitatív Csoportjának  aktivitása az idei évben is töretlen. Téli és nyári időszakokban havonta kétszer, tavaszi és őszi  időszakban nagyjából havonta egyszer rendeznek úgynevezett TEA járatot, mely során egy  adott település több pontján segítenek hajléktalanokon, rászorulókon, többek között friss  teával, tisztasági csomagokkal, néhány tartós élelmiszerrel, melegítő párnákkal, valamint ha  szükséges egészségügyi ellátásról is gondoskodnak. 

Oleárnik Roland a Vértessomlói Polgárőr Egyesület elnöke, valamint a Komárom Esztergom Vármegyei Karitatív Csoport vezetője elmondta, hogy a Magyar Vöröskereszttel  együttműködve több, mint 10 éve végzi segítő munkáját az utcán élő embereken. A csoport  munkája nem csak a rászorulók segítése, hanem a vármegyei Polgárőrök egészségügyi  ellátásban való képzése, mely az idei évben is több alkalommal, a Vármegye több pontján fog  megvalósulni.

A legutóbb szervezett TEA járat során 15 fő rászorulón tudott segíteni a Karitatív  Csoport. Ahogy eddig is, a továbbiakban is támogatja munkájukat a Komárom-Esztergom  Vármegyei Polgárőr Szövetség.