A Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség 2023. február 13-án 12 órakor Csépen tartotta kibővített vezetőségi ülését, melyre meghívást kapott Czunyiné dr. Bertalan Judit Országgyűlési képviselő Asszony, Bencsik János és Erős Gábor Országgyűlési képviselő Urak, Popovics György Komárom-Esztergom Vármegye elnöke, és Dr. Kancz Csaba Főispán Úr, hogy a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség, illetve a Polgárőr Egyesületek működésével kapcsolatos felvetéseket, javaslatokat megvitassák. A Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség részéről Kun Csaba elnök Úr ismertette a Polgárőrség 2022. évben végzett főbb tevékenységét, és a 2023. évre várható főbb feladatokat. Ezt követően Nagy Aladár, és dr. Szallerbeck Zsolt alelnök Urak ismertették a Polgárőrség működésével kapcsolatban felmerült változásokat.

Czunyiné dr. Bertalan Judit Országgyűlési képviselő Asszony elmondta, hogy 2012. óta kiemelten fontos stratégiai partnerként tekintenek a Polgárőrségre, és segítik folyamatosan annak működését, hiszen a polgárőrök önzetlen munkájukkal, szabadidejüket nem kímélve, segítik a Rendőrség munkáját a közrend védelme érdekében.

Popovics György Komárom-Esztergom Vármegye elnöke is elmondta, hogy minden egyes rendezvényt a Vármegyénkben a polgárőrök biztosítanak, egyre nagyobb jelentősége van a mindennapokban is a tevékenységüknek, hiszen mind a pandémia, mind a migráns helyzet bizonyította, hogy milyen fontos a mindennapi munkájuk.

Bencsik János és Erős Gábor Országgyűlési képviselő Urak is kiemelték a polgárőrség működésének fontosságát a településeken, és elmondták a saját a térségükből felhozott pozitív tapasztalataikat.

Dr. Kancz Csaba Főispán Úr elmondta, hogy a Polgárőrség a Katasztrófavédelemmel és a Rendőrséggel együttműködve részt vesz az eltűnt személyek felkutatásában, kiemelt segítséget nyújtottak a belvíz és a hó helyzetben is. Ezen felül még Erős Gábor képviselő Úrral együtt elmondták, hogy a labdarugó mérkőzések biztosítását is a Polgárőrség látja el.

Az elhangzottak alapján közösen megállapították a stratégiai partnerség fontosságát, és megerősítették, hogy az előző évekhez hasonlóan, a továbbiakban is minden erejükkel segítik egymás munkáját.